10 модни тенденции за пролет 2020

6 март 2020
10 модни тенденции за пролет 2020
 
Поли и рокли с волани

Полите и роклите с волани са много интересни и съчетават в себе си семплото и различното. Когато вървите, те изглеждат като "живи" върху тялото. Чудесно допълнение са както за свободното време, така и за не толкова строгия офис стил.

рокли и поли с волани

 

Ризи с диско якичка

Диско якичката е тънка и заострена. Този малък детайл в дрехите превзе модните подиуми. Това дискретно помахване към диско ерата е чудесен пример за модернизиране на старите тенденции. Тази якичка може да направи и най-семплите ризи малко по-интересни.

ризи с диско якички

 

Къси панталонки с висока талия

Късите панталонки с висока талия също са ретро тенденция, която виждаме по нов начин този сезон. Любопитното е, че през пролет/лято 2020 късите панталонки са добре дошли не само в стила за свободното време.

 

 

Те са част и от спортно-елегантни комбинации с блейзер, риза или тренчкот.

къси панталонки с висока талия

 

Костюм с бермуди

Дамските костюми вече няколко сезона са сред топ тенденциите при дрехите. През пролет/лято 2020 виждаме един малко по-различен техен прочит - с бермуди. Това съчетание може и да не се понрави на всеки, но комбинира в себе си елегантност, новаторство и щипка от любимия на мнозина streel стил.

костюм с бермуди

 

Поли и рокли с плисе

Плисето е сред най-женствените тенденции в гардероба. През пролет/лято 2020 виждаме плисираните поли и рокли почти навсякъде.

 

 

Те са нежни, често изработени от леки и прозрачни материи, съчетани с подплата.

Поли и рокли с плисе

 

Пера, пера и още пера

Може би най-екстравагантното модно предложение за предстоящата пролет 2020 са дрехите с пера. Те са особено застъпени при полите и роклите, но не липсват и блузи и ризи с този нежен акцент. Перата, също като воланите, правят дрехата "жива" и движеща се заедно с нас. Не бързайте да отхвърляте дрехите с пера като прекалено нестандартни. Не се страхувайте да пробвате, може и да ви допадне.

Пера, пера и още пера

 

Кожа от глава до пети

Няколко сезона подред дрехите от мека изкуствена кожа присъстват в модните тенденции. Пролет/лято 2020 не е изключение. Особено актуални са кожените поли, така че помислете дали да не попълните модните си находки с една.

кожени дрехи

 

Пролетни плетива

Плетивата най-често са запазени за зимните колекции, но тази година не е така. Цветни пролетно-летни плетива завладяха модния подиум. Те придават нежно бохо излъчване. Лесно се комбинират с други материи. Подходящи са по-скоро за свободното време.

плетива

 


Съвременните дизайнери в своите колекции за предстоящия есенно-зимен сезон взеха предвид всички необходими качества, които модерните дрехи следва да притежават, но решиха да ги допълнят с богати цветове, оригинални кройки, множество детайли и ефектни декорации. Така зимната мода се отдалечи от фокуса върху унисекс стила, характерен за тенденциите през изминалите сезони и се върна към изисканата женственост.

прочети още

2019-та вече е подготвила своите тенденции в модата. На какво залагат дизайнерите и какво ще бъде актуално през новата година? Често тенденциите се въртят през няколко години или през десетилетия, така че вижте какво ще бъде хит в модата за идната година и проверете дали пък вече нямате подобни дрехи в гардероба си?

прочети още